چگونه تراز خود را در کنکور افزایش دهم؟
چگونه تراز خود را در کنکور افزایش دهم؟
چند راه ساده برای افزایش تراز وجود دارد اگر نکات زیررا بادقت مطالعه کنید با کمی تفکر میتوانید از آنها استفاده کنید.
• قانون اول کاهش یا افزایش تراز جمعیت شرکت کننده در آزمون بستگی دارد . پس اگر رشته هایی را انتخاب کنید که در آن افراد کمتری ثبت نام کرده اند تراز آن رشته در سال آزمون شما پایین ترخواهد آمد.
• قانون دوم این مورددوم را کسانی که پزشکی و تجربی باهم امتحان داده اند درکارنامه های پارسال خود دیده اند.بعضی از دانش آموزان با مقایسه این دوکارنامه مشاهده کرده اند بااینکه درآزمون پزشکی به نسبت درصدهای بالاتری زده اند تراز پایین تری کسب کرده اند.جواب این معما در سطح علمی شرکت کنندگان آزمون است.هرچه سطح علمی رقبای شما بالاتر رود کسب ترازبالاترسخت تر میشود.
• قانون سوم ازموضوع بالا نتیجه دیگری نیز میتوان گرفت. (اگر شاگرد زرنگها اعتماد به نفس نداشته باشند و رشته های دیگری به جز خواسته خود انتخاب کنند, رشته های خوب برای دانش آموزان بااعتماد به نفس باقی میماند)
•قانون چهارم تراز با سطح علمی دانش آموز شرکت کننده درآزمون رابطه مستقیم دارد.خوشبختانه درآزمونهای دانشگاه هارشته های متفاوت باتغییر ضرایب آنها در هردرس آزمون اصطلاحا سخت و ساده میشود بنابراین جهت کسب تراز بالا با استفاده از توان علمی خودتان به تغییر ضرایب هردرس بیشتر توجه نمایید.
•قانون پنجم چند قانون بالایی زیاد ارتباط به درس خواندن نداشت و در واقع به استراتژی امتحان دادن بستگی داشت. اینم قانون آخر (هرچه بیشتر درس بخوانید تراز بالاتری بدست می آورید ) ولی معنی این قانون هم …..خوانی نیست هوشمندانه خواندن است فقط مطالعه صفحات زیاد و یا صرف ساعات زیاد نتیجه بخش نیست هم میدانید و هم دیده اید ! هوشمندانه خواندن را باید فراگرفت.
چند جمله ساده و کاربردی در مورد تراز
۱٫برای تطبیق تراز های موجود دررشته های دانشگاهی با سطح تحصیلی خودتان ابتداوضعیت علمی خود را در مقایسه با دانش آموزان دیگر بسنجید.
۲٫اگرفکرمیکنیدکه در آزمون های تستی مثل بقیه به سوالات جواب میدهید انتخاب ترازهای ۵۰۰۰ تا ۵۸۰۰ برایتان مناسب است.
۳٫اگر فکرمی کنید درآزمون های تستی همیشه بهتر از بقیه جواب میدهید انتخاب ترازهای ۵۸۰۰ تا ۶۳۰۰ برایتان مناسب است.
۴٫اگردر آزمون های آزمایشی همیشه رتبه و نمره خوب کسب میکنید ترازهای بالاتراز ۶۳۰۰ راانتخاب کنید. در دانشگاه آزاد برای هر درس یک نمره تراز محاسبه می شود که عددی است معمولاً بین ۲۰۰۰ تا ۹۰۰۰ .
انحراف از محدود ذکر شده به سمت بالا و پایین بسیار نادر است . از لحاظ آماری و علمی نمره تراز می تواند بین منفی بینهایت تا مثبت بینهایت باشد .
نمره تراز ۷۰۰۰ برای یک درس بسیار ایده آل است و نشانگر اینکه رتبه فرد در این درس بالاست . البته دقت کنید که برای مثال در درسی مثل ریاضی ، شما با درصدی مثل ۵۰ به تراز ۷۰۰۰ می رسید. ولی در درسی مثل معارف به درصدی حدود ۸۰ نیاز دارد .
نمره تراز بین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ معمولاً درصدهایی هستند که ارزش متوسطی دارند .
نمره تراز حدود ۳۵۰۰ نشانگر این است که درصد فرد مورد نظر در حدود صفر بوده است .
درصد صفر ، ولی تراز ۳۵۰۰ ؟؟!
حتماً تا به حال فهمیده اید که به دست آوردن تراز ۳۵۰۰ کار ارزشمندی نیست . در واقع شما سوالات یک درس پاسخ ندهید ، تراز شما در همین حدود خواهد شد . نکته دیگر اینکه درصدهای منفی باعث افت بیشتر نمره تراز خواهد شد .
نمره تراز در درس هایی که برای همه آسان است .
در درس هایی که سطح نمرات بالاست مثل ادبیات یا معارف برای رسیدن به نمرات تراز بالا نیاز به درصد بسیار بالا دارد . در این درس ها درصدهایی مثل ۵۰ یا ۶۰ هر چند در ظاهر بد نیستند ولی در واقع باعث پایین آمدن شدید نمره تراز می شوند .
محاسبه نمره تراز عمومی برای یک کارنامه فرضی
ترازمعارف(۳)+تراززبان(۲)+ترازعربی(۲)+ترازادبیات(۴)
۱۰= تراز دروس عمومی
اگر درصدهای یک داوطلب در کنکور ریاضی به صورت زیر باشد :
دروس عمومی ادبیات عربی معارف زبان
درصد ۹۰ ۳۰ ۶۰ ۴۰
نمره تراز ۷۳۲۵ ۵۱۵۰ ۵۹۰۰ ۵۵۸۰
نمره تراز عمومی برای این فرد
۷۳۲۵(۳)+۵۱۵۰(۲)+۵۹۰۰(۳)+۵۵۸۰(۲)
=تراز دروس عمومی
۱۰
در کنکور پزشکی یا تجربی( غیر پزشکی ) تراز عمومی دقیقاً به همین شکل محاسبه می شود .
محاسبه تراز اختصاصی برای داوطلب رشته ریاضی
ترازریاضی(۵)+ترازفیزیک(۴)+ترازشیمی(۱)
=تراز دروس اختصاصی ریاضی
۱۰
لازم به ذکر است که برای اکثر رشته های مهندسی ضریب ریاضی۵،ضریب فیزیک ۴ و ضریب شیمی یک می باشد. البته در بعضی رشته ها ضرایب فرق می کند. مثلاً برای فردی که رشته مهندسی شیمی را انتخاب می کند .
ضریب درس شیمی بسیار بالاتر است . البته تعداد این نوع رشته ها بسیار کم است و شما اساس را بر همان فرمول پیشنهادی
دیدگاهتان را بنویسید