کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر
ارسال شده توسط موسسه رندو
1397-04-18
1.45k بازدید
کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر
کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر آمار جهانی نشان میدهد که مواد مؤثر بیش از ۵۰ درصد از داروهای تولید شده طبیعی است و عمدتاً منشأ گیاهی دارد.
در حال حاضر نیز بیش از ۸۰ درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به داروای گیاهی وابسته هستند و کشورهای تولید کننده مواد دارویی مثل آلمان، انگلستان، سوئیس و ژاپن، استفاده از گیاهان دارویی را در سطح وسیعی در برنامه تولید خود قرار دادهاند.کشور پهناور اسلامی ایران با آب و هوای گوناگون و شرایط اقلیمی مختلف و فلور غنی (حدود ۸ هزار گونه گیاهی) بدون شک در ردیف اول کشورهای تولید کننده گیاهان دارویی و فرآوردههای آن میتواند قرار گیرد. وجود اختلاف درجه حرارت ۵۰ درجه سانتیگراد، وجود اراضی ساحلی، کویری، کوهستانی و برخورداری از حدود ۳۰۰ روز آفتابی و تنوع گونههای زیستی و اختصاص بسیاری از گیاهان دارویی به سرزمین ایران، همگی ویژگیهایی هستند که در مقایسه با سایر تولیدکنندگان استعداد بالقوهای را برای تولید انوع گیاهان دارویی در سطح وسیع و گسترده فراهم آورده است.
بنابراین تربیت نیروی انسانی کاردان جهت استفاده از این پتانسیل بالقوه میتواند بخشی از نیاز کشور را برای نیل به اهداف یاد شده، تأمین نماید. فارغالتحصیلان این دوره میتوانند به عنوان کمک کارشناس تحقیقاتی گیاهان دارویی، کاردان کشت و پرورش گیاهان دارویی و معطر، کاردان بهرهبردار گیاهان دارویی و معطر و کمک ناظر در واحدهای تولید فعالیت کنند.
درسهای رشته کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر در طول تحصیل:
دروس پایه کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر :
شیمی عمومی، اصول آمار، مبانی گیاهشناسی.
دروس اصلی کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر:
هوا و اقلیمشناسی،مبانی اکولوژی، شیمی آلی، کارتوگرافی گیاهی، اصول زراعت گیاهان دارویی و معطر، مبانی فیزیولوژی گیاهی، رابطه آب و خاک و گیاه، حفاظت و حمایت گیاهان دارویی و معطر.
دروس تخصصی کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر:
شناخت گیاهان دارویی و معطر، آشنایی با ماشینآلات و تجهیزات استحصال مواد مؤثر، روشهای تکثیر و پرورش گیاهان دارویی و معطر، زراعت خصوصی گیاهان دارویی و معطر، روشهای بهرهبرداری از گیاهان دارویی و معطر مرتعی، روشهای بهرهبرداری از گیاهان دارویی و معطر جنگلی، درختان و درختچههای دارویی و معطر، اقتصاد گیاهان دارویی و معطر، اکولوژی گیاهان دارویی و معطر، آمادهسازی و عملآوری گیاهان دارویی و معطر
در این گروه دورههای آموزشی علمی – کاربردی با هدف تربیت نیروی انسانی کاردان در زمینه تکنولوژی تولید و بهرهبرداری از گیاهان دارویی و معطر برگزار می شود و فارغالتحصیلان آن با فراگیری دانش فنی و مهارتهای علمی ، به کشت و پرورش ، اهلی کردن و همچنین جمعآوری گیاهان دارویی و معطر از مراتع و جنگلها خواهند پرداخت.
آمار جهانی نشان میدهد که بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آلمان ، انگلستان ، سوئیس و ژاپن استفاده از گیاهان دارویی را در سطح وسیعی در برنامههای تولیدی خود قرار دادهاند.
کشور پهناور ایران با آب و هوای گوناگون و شرایط اقلیمی مختلف و فلور غنی با حدود ۸ هزار گونه گیاهی بدون شک در ردیف اول کشورهای تولیدکننده گیاهان دارویی و فراوردههای آن میتواند قرار گیرد.
لذا تربیت نیروی انسانی کاردان جهت استقاده از این منابع میتواند بخشی از نیاز کشور را در جهت نیل به اهداف فوقالذکر تأمین نماید. تعداد واحدهایدرسی این رشته ۷۶ واحد است. مشاغل قابل احراز پس از طی دوره : کمک کارشناس تحقیقاتی گیاهان دارویی و معطر کاردان کشت و پرورش گیاهان دارویی و معطر کاردان بهرهبرداری از گیاهان دارویی کمک ناظر در واحدهای تولیدی گیاهان دارویی و معطر رویکرد سالهای اخیر بشر به استفاده از داروهای گیاهی سبب شده است صنایع بسیار گسترده ای در ارتباط با تبدیل فرآورده های گیاهی به داروهای گیاهی در کشورهای توسعه یافته و رو به توسعه بوجود آید. محل تامین مواد اولیه این صنایع عمدتاً توسط کشورهایی انجام می شود که از منابع مناسبی برخوردار هستند. ایران یکی از کشورهایی است که با داشتن بیش از ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی و معطر، استعداد بالقوه ای در این زمینه دارد.
وجود حدود ۶ میلیون هکتار عرصه بهره برداری در منابع طبیعی کشور در این ارتباط و اراضی مناسب کشت گیاهان دارویی و معطر، می طلبد که مدیریت تولید و بهره برداری در این سطح توسط کارشناسان علمی – کاربردی و تخصصی در ارتباط با موضوع گیاهان دارویی و معطر انجام شود. از آنجا که قبلاً چنین آموزشی در هیچکدام از موسسات آموزشی و دانشگاهی کشور به صورت رسمی صورت نگرفته است، نیاز است که دوره کارشناسی در این ارتباط با توجه به مبنایی که در دوره کاردانی علمی – کاربردی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر گذاشته شده است به اجرا در آید.
دانش آموختگان رشته کاردانی علمی-کاربردی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی معطر می توانند به عنوان کارشناس کشت و پرورش گیاهان دارویی و معطر، کارشناس تحقیقات گیاهان دارویی و معطر، کارشناس بهره برداری از محصولات فرعی جنگل ها و مراتع در ارتباط با مواد دارویی و معطر و سرپرست واحدهای تولیدی گیاهان دارویی و معطر مشغول فعالیت شوند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خستگی بعد از مطالعه | موسسه مشاوره رندو
وقتی مدت طولانی پیوسته درس خوندیم و خسته شدیم ،...
استرس و راه حل های رفع استرس | موسسه مشاوره رندو
🤦📌⚠️استرس واکنش طبیعی بدن ما در برابر فشار...
معرفی رشته فوریت های پزشکی
معرفی رشته فوریت های پزشکی 🏥 فوریتهای پزشکی خدمات امداد...
رشته تکنسین پروتزهای دندانی
🦷معرفی رشته تکنسین پروتزهای دندانی🦷 هدف این رشته تربیت متخصصان...
معرفی رشته هوشبری
معرفی رشته هوشبری هدف تربیت افراد کارآمدی است که بتوانند...
معرفی رشته پرستاری
معرفی رشته پرستاری امروزه با گذشت زمان و پیشرفت علم...
دیدگاهتان را بنویسید